Ryan Bidan, manager van de productmarketing van Samsung, heeft tijdens de Consumer Electronics Show tegenover CNET aangegeven dat het bedrijf voorzichtiger zal omspringen met de adoptie van nieuwe technieken. Tot op heden was Samsung nooit al te schuchter om nieuwe functionaliteit in de producten te integreren, ook als deze niet optimaal werkte of weinig toegevoegde waarde had.

Samsung zal voortaan meer aandacht besteden aan de besluitvorming bij het adopteren van nieuwe technieken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf introduceert regelmatig nieuwe functionaliteiten, maar in een aanzienlijk deel van de gevallen is het onduidelijk wat de meerwaarde ervan moet zijn. De werking ervan is ook niet altijd even optimaal.

Dit wil Samsung in het vervolg voorkomen, door hier betere besluiten over te nemen. "We willen er zeker van zijn dat een onbewezen nieuwe functie toegevoegde waarde heeft en goed werkt. Als we denken dat het zin heeft, zullen we het ook integreren."

Eerder deze week meldde Youg-hee Lee dat de Samsung Galaxy S5 mogelijk een irisscanner zal bevatten, maar wel alleen als de functie goed werkt. Samsung verwacht de Galaxy S5 in maart of april te presenteren.