1 min

Tags in dit artikel

,

In de derde bèta-versie van iOS 7.1 is het mogelijk om installatiebestanden van je ongebruikte iOS-update te verwijderen. Hierdoor krijgen gebruikers van iOS ruimte terug die eerder in beslag werd genomen door bestanden voor het installeren van software.

Voorheen was er een keus die gebruikers van iOS moesten maken. Ze konden ervoor kiezen om te upgraden naar iOS 7 (review) of bij de oude software blijven. Wanneer ze voor dit laatste kozen, werden de installatiebestanden voor iOS 7 echter wel automatisch gedownload. Deze konden vervolgens niet weggegooid worden, wat betekende dat je een deel van de opslagcapaciteit van het toestel verloor.

Apple zag dit probleem ook en is momenteel aan het testen of er iets tegen te doen is. In de nieuwste bèta-versie van iOS 7.1 is de mogelijkheid toegevoegd om de installatiebestanden van niet geïnstalleerde updates weg te gooien. In het geval van de update naar iOS 7 is dit een bestand van 3,1 GB.

Omdat het gaat om een bètaversie, is het nog de vraag of de mogelijkheid ook naar de uiteindelijke versie van iOS 7.1 zal komen. Fabrikanten stoppen geregeld nieuwe functies in bètasoftware om te kijken hoe deze ontvangen worden door testers.