De LG G Flex kan last hebben van hobbels in het scherm. LG is op de hoogte van het probleem en zegt dat de bultjes geen kwaad kunnen. Volgens The Korea Times was dit probleem al bij LG bekend voordat het toestel werd gelanceerd.

De LG G Flex is het eerste toestel van LG die gebruik maakt van een flexibel scherm. Nu is gebleken dat er bultjes in het scherm kunnen komen, wanneer er teveel kracht op wordt uitgeoefend. "LG was op de hoogte van het probleem, maar besloot de smartphone met een gebogen scherm toch te lanceren. Wel met enige aarzeling," aldus een anonieme bron van de Korea Display Industry Association.


Een verkoper geeft aan: "Alle LG G Flex-modellen die ik tot nu toe heb gezien hebben last van de bultjes." LG geeft echter aan dat de bultjes geen kwaad kunnen voor de werking van het toestel.

"Omdat belangrijke onderdelen in de LG G Flex elastisch zijn kunnen de bultjes ontstaan wanneer er excessieve of frequente kracht op het scherm van het toestel komt," gaf LG aan in een verklaring tegenover The Korea Times, "Deze problemen hebben geen invloed op de prestaties of de kwaliteit van het apparaat." Volgens LG kunnen de bobbeltjes weer verdwijnen door op het bultje te drukken of gebeurt het automatisch na lang genoeg wachten.

"De elasticiteit van verschillende onderdelen van het toestel zorgt ervoor dat het apparaat geen schade oploopt op het moment dat het toestel valt of dat iemand erop gaat zitten. We raden echter wel af om expres excessieve kracht op het toestel uit te oefenen."

Inmiddels heeft LG 13.000 stuks van de LG G Flex verkocht in Zuid-Korea. Later dit jaar moet het toestel ook in andere delen van de wereld uitkomen.