1 min

Het lijkt erop dat Google bezig is met het inbouwen van ondersteuning voor fitness-apparatuur in het Android-besturingssysteem. Deze bewering komt voort uit de vondst van nieuwe API’s in Android.

Op de Google Operating System-blog, een onofficiële website over Google, wordt melding gemaakt van nieuwe API’s voor Android. API’s zijn bedoeld voor ontwikkelaars, om bijvoorbeeld bepaalde systeemtaken op een gestandaardiseerde manier aan te spreken, zodat zij niet de gehele functie zelf hoeven te bouwen.

Het is op dit moment onduidelijk of Google de API ook werkelijk in een volgende release van Android of de Google Play Services zal bouwen en of er ook nieuwe hardware benodigd is om ervan gebruik te maken. Met behulp van dergelijke API’s kan Google nieuwe mogelijkheden creëren voor fabrikanten en ontwikkelaars.


Apple heeft met iOS 7 (review) ook ondersteuning voor een fitness-sensor ingebouwd. Daarvoor is wel nieuwe hardware nodig. De energiezuinige Apple M7-coprocessor die hiervoor bedoeld is, houdt data van allerlei sensoren bij. Die data is vervolgens voor apps inzichtelijk, zodat bijvoorbeeld kan worden ingezien hoeveel stappen de eigenaar van een apparaat dagelijks zet. De M7-chip is terug te vinden in de iPhone 5S (review), iPad Air (review) en iPad mini met Retina-display (review).