De muziekdienst van Kim Dotcom met de naamgeving Baboom zal vandaag worden gepresenteerd. Later dit jaar zal de dienst volledig functioneel worden. Hiermee zal de concurrentie worden aangegaan met iTunes Radio en Spotify. De eerste artiest in de database is niemand minder dan Kim Dotcom zelf.

De uit Duitsland afkomstige omstreden ontwikkelaar Kim Dotcom zal vandaag een nieuwe muziekdienst uit de doeken doen. Deze dienst met de naamgeving Baboom was voorheen bekend onder de naam Megabox. Aanvankelijk zou de presentatie van Baboom gedurende een speciaal evenement in het Nieuw-Zeelandse Auckland plaatsvinden. Dit is echter door de plaatselijke autoriteiten tegengehouden.

Met het opzetten van Baboom zal Dotcom de concurrentie aangaan met bestaande diensten zoals iTunes Radio en Spotify. Met de presentatie wordt de website online gezet, waar de precieze werking van de muziekdienst wordt uitgelegd. Een volledig functionerende website zal over enkele maanden worden gelanceerd. Toch is er al een album van één artiest te beluisteren. Dit is niemand minder dan Kim Dotcom zelf. Dit album met de naam Good Times bevat voornamelijk dancemuziek.

Het opmerkelijke aan Baboom is de verhouding waarin de artiest of band wordt uitbetaald. Hierbij zou naar verluidt 90 procent van de inkomsten naar de artiest of band gaan en slechts tien procent naar Baboom. Ook zouden gebruikers van de dienst deels gratis muziek kunnen beluisteren of downloaden, wanneer zij specifieke reclamevervangende software installeren.