Kim Dotcom, de oprichter van de beruchte filesharingsite MegaUpload, staat op het punt om zijn website weer opnieuw online te gooien. Het proces dat tegen hem is aangespannen lijkt door een aantal grove fouten op een fiasco voor de autoriteiten uit te lopen en ondertussen is Dotcom bezig geweest zijn site vanaf de grond af aan op te bouwen.

De in Nieuw-Zeeland wonende Duitser werd begin dit jaar opgepakt vanwege het schenden van auteursrechten. De Verenigde Staten hebben sinds die tijd verschillende keren een verzoek tot uitlevering ingediend, maar de rechter in Nieuw-Zeeland heeft dit tot op heden steeds van de hand gedaan omdat er veel fouten zijn gemaakt in de zaak tegen Dotcom. Zo heeft de inlichtingendienst zonder toestemming Dotcom en zijn kompanen bespioneerd. Minister-President John Key heeft een onderzoek laten instellen tegen de Nieuw-Zeelandse inlichtingendienst. De rechter oordeelde ook al dat de huizoeking bij Dotcom illegaal was uitgevoerd.

Dotcom geeft aan dat de nieuwe site al voor 90 procent af is. Daarnaast zijn de webservers voor het nieuwe MegaUpload ook al besteld. Het ziet er dus naar uit dat Dotcom binnenkort weer zaken kan gaan doen.