De Google Nexus 8-tablet zal mogelijk halverwege dit jaar uit de doeken worden gedaan. Mogelijk wordt deze 8-inch tablet voorzien van Intel’s 64bit Atom Bay Trail-chipset.

Begin november doken de eerste geruchten op over de Google Nexus 8. Deze tablet was mogelijk tijdelijk zichtbaar in een bewerkte promotie-afbeelding van Google. Volgens het nieuwste gerucht zal de Nexus 8 halverwege dit jaar uit de doeken worden gedaan. Gezien tegenvallende verkoopcijfers van de Nexus 7 zouden de pijlen nu worden gericht op een 8 inch-model.

Wat specificaties betreft is er nog niet veel over de nieuwe tablet bekend. Mogelijk zal Asus de productie op zich nemen, deze fabrikant was ook verantwoordelijk voor de Nexus 7 (review). De fabrikant die de chipset zal leveren is nog niet bekend. Genoemde kandidaten hiervoor zijn Qualcomm en Intel. Dit betekent dat de Nexus 8 vermoedelijk met een Snapdragon uit de 800-serie of Intel’s 64bit Atom Bay Trail zal worden voorzien.

Volgens een ingewijde zullen er pas na februari meer details aan het licht komen. Dat zou betekenen dat er niet gerekend hoeft te worden op een lancering op het Mobile World Congress (MWC) 2014 in Barcelona.