Vandaag zijn foto’s en de vermoedelijke specificaties van de Google Nexus 8-tablet uitgelekt. Opvallend is dat de tablet voorzien zou zijn van maar liefst 3GB werkgeheugen en een 64bit-processor van Qualcomm.

De kans is groot dat Google de Nexus 8 zal presenteren tijdens de Google I/O-beurs die eind deze maand plaatsvindt. Dan zal definitief duidelijk zijn wat de zoekgigant in petto heeft. Voor nu moeten we het doen met de beweringen van de website MyDrivers, die melden dat de tablet is voorzien van 3GB werkgeheugen en een 64bit-processor van Qualcomm. Om welke processor het precies gaat wordt niet duidelijk gemaakt.

Wat sowieso in de lijn der verwachting ligt is dat de nieuwe tablet beschikt over een scherm van 8 inch, wat een fractie groter is dan het scherm van de Nexus 7. Ook wordt de Nexus 8 ongetwijfeld voorzien van een nieuwe versie van Android, waarschijnlijk gaat het om Android 4.5. De tablet zou gemaakt worden door HTC, in plaats van Asus.

Ook publiceerde MyDrivers foto’s van de Nexus 8. Het apparaat is echter gehuld in een beschermhoes, waardoor er weinig van af te leiden is. Het lijkt erop dat de tablet aanzienlijk dikkere randen aan de lange zijdes van het scherm krijgt.