1 min

De specificaties van Nokia’s Android-smartphone zijn uitgelekt. Zoals onlangs al werd aangegeven gaat het om een telefoon met betrekkelijk goedkope hardware waarmee Nokia de onderkant van de markt wil voeden, mits de telefoon uit wordt gebracht.

Het is nog altijd onduidelijk of het er echt van gaat komen: Een smartphone van Nokia met Android. De Nokia X, zoals de smartphone volgens @evleaks genoemd wordt, bevat relatief magere hardware. Het betreft bijvoorbeeld een dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 512MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte, een 5 megapixel-camera en een scherm van 4 inch met een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Gezien deze specificaties is het te verwachten dat de Nokia X een lage prijs zal hebben. Ook komt de telefoon wellicht maar in een beperkt aantal markten uit, als het daar überhaupt van komt. Nokia’s hardware-afdeling wordt overgenomen door Microsoft, het is onduidelijk wat de softwaregigant wil beginnen met een Android-toestel, terwijl het zijn geld zelf inzet op het eigen Windows Phone-platform.

Wel lekten onlangs ook afbeeldingen uit van de interface van de Nokia X. Daarop was Android te zien, maar wel met heftige aanpassingen in de grafische schil. De Nokia X zou een plan van Microsoft kunnen zijn dat voor de consument bedoeld is als opstapje naar een Windows Phone-toestel.