1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Shazam heeft deze week een nieuwe update gekregen, waarmee de Auto Shazam-functie op de iPhone en iPod touch wordt geïntroduceerd. Met Auto Shazam is het mogelijk om nummers automatisch te taggen, zonder dat de app daadwerkelijk gebruikt wordt. Deze functie was al enige tijd beschikbaar voor de iPad.

Na de meest recente update voor Shazam kan de applicatie altijd luisteren wat voor muziek er in je omgeving wordt afgespeeld, dankzij de functie Auto Shazam. Daarmee is het dus niet meer nodig om je telefoon tevoorschijn te halen wanneer je een leuk nummer hoort, met de kans dat je te laat bent. De telefoon luistert gewoon altijd mee. Ook als het scherm vergrendeld is.

Standaard is Auto Shazam overigens uitgeschakeld. Indien je deze inschakelt, krijg je notificaties van nieuwe tags, welke in een aparte lijst worden geplaatst.

Wel is het nog onduidelijk wat voor gevolg de Auto Shazam-mogelijkheid heeft voor de accuduur van de iPhone. De microfoon is immers altijd actief en op de achtergrond worden geluidsfragmenten constant vergeleken met de database van Shazam. Dat roept ook vragen over privacy op, volgens Shazam worden geluidsfragmenten niet opgeslagen of naar de servers van het bedrijf verzonden, maar lokaal vergeleken met blauwdrukken van muzieknummers.

De update voor Shazam en Shazam Encore is te downloaden vanuit de App Store.