1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Zowel Acer als Asus heeft bevestigd dat er hard gewerkt wordt aan draagbare technologie en dat de eerste producten later dit jaar de markt zullen betreden, dat meldt Focus Taiwan. In Asus’ geval is het duidelijk dat er aan een slim horloge moet worden gedacht.

"We zullen onze gehele ontwerpgedachte steken in de ontwikkeling. Er zijn veel moeilijkheden te overkomen in deze productcategorie en ik denk niet dat producten zonder speciale functies erg nuttig zullen blijken. We gaan er alles aan doen om je horloge te vervangen," zei Jonney Shih van Asus tijdens een bijeenkomst. Mogelijk wordt het slimme horloge van Asus tijdens de Computex-beurs in juni voor het eerst getoond.

Acer komt op zijn beurt naar verluidt in de tweede helft van het jaar met een "onderscheidend draagbaar apparaat" dat naar verluidt naar wens om de hals kan worden gedragen. Waar we dan precies aan moeten denken is op dit moment geheel onduidelijk.

De markt voor draagbare accessoires is op dit moment nog duidelijk in komst. De meeste technologiefabrikanten hebben wel aangegeven dat er gewerkt wordt aan producten. Samsung heeft de Galaxy Gear (review) vorig jaar al uitgebracht, ook Sony heeft een smartwatch in omloop. Google werkt ondertussen hard aan Google Glass, dat dit jaar op de markt komt.