1 min

The New York Times heeft ontdekt dat Apple in januari een ontmoeting heeft gehad met US Food and Drug Administration. De Amerikaanse fabrikant zou met deze organisatie hebben gesproken over medische applicaties voor mobiele platformen.

Bij de ontmoeting zijn verschillende hooggeplaatste personen van Apple betrokken geweest, zoals Jeff Williams, Bud Tribble en Michael O’Reilly. Verdere details over de ontmoeting zijn helaas niet vrijgegeven, maar in combinatie met andere beweringen over iOS 8 lijkt het duidelijk dat Apple zich grotendeels gaat richten op de gezondheid van gebruikers.

Dat moet gebeuren met een applicatie met de naam Healthbook, die voorgeïnstalleerd wordt in de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. Deze applicatie legt gegevens over bewegingen vast, melden anonieme bronnen. Zo is er bijvoorbeeld een stappenteller en wordt het aantal verbrande calorieën berekend, alsook eventueel gewichtsverlies. Vooralsnog lijkt Apple daarmee echter weinig nieuws te bieden, zulke toepassingen zijn ook verwerkt in applicaties van Nike en FitBit.

"De iWatch kan bloeddruk, vochtbalans en hartritme meten"

Daar zou echter Apple’s iWatch om de hoek komen kijken. Het slimme horloge zou in staat zijn om bepaalde andere zaken te meten dankzij speciale sensoren. Hierbij kan gedacht worden aan bloeddruk, vochtbalans, hartritme en mogelijk ook de bloedsuikerspiegel.

Apple introduceerde met de iPhone 5S (review) al de M7-coprocessor, welke in staat is om met weinig energieverbruik constant bewegingen vast te leggen. Dat zou mogelijk pas de eerste stap zijn geweest, er gaan ook al langere tijd geruchten dat Apple zich wil toeleggen op de gezondheid van de gebruiker.