Het lijkt erop dat de eerste gelekte afbeeldingen van Sony’s volgende vlaggenschip uit de Xperia-lijn een feit zijn. Afgaande op de gelekte beelden lijkt het erop dat de telefoon dunnere randen rondom het scherm krijgt.

Afbeeldingen die via XDA Developers op het internet rondzwerven tonen vermoedelijk de opvolger van de Sony Xperia Z1 (review), welke pas enkele maanden op de markt is. De ontwikkeling lijkt bij Sony echter niet op een laag pitje te staan, want de presentatie van de Xperia Z2 -zoals de telefoon mogelijk zal heten- wordt al tijdens de Mobile World Congress in februari verwacht.

De Xperia Z2 heeft afgaande op de afbeeldingen die uitgelekt zijn een minder dikke bezel om het scherm. Dat scherm zou volgens de bron van de afbeeldingen ook wat groter zijn. De Xperia Z1 heeft een scherm van 5 inch, de Xperia Z2 zou beschikken over een 5,2 inch-scherm. Omdat de rand rondom het scherm afneemt, zou de telefoon toch nauwelijks groter zijn.

Aangezien de telefoon opnieuw beschikt over klepjes die bepaalde aansluitingen afdekken, lijkt het aannemelijk dat ook de Xperia Z2 waterdicht is. De speaker aan de onderkant van de telefoon op de afbeeldingen is heel anders dan die van zijn voorganger, die een brede speakergril bevat. Ook de interface lijkt iets gewijzigd, maar het gaat hier vrijwel zeker niet om de uiteindelijke software.

De Sony Xperia Z1 staat op het moment van schrijven op de tweede plaats in Techzine’s koopadvies voor high-end smartphones.