De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met een voorstel om laadpalen voor mobiele telefoons te realiseren op treinstations. Steeds meer reizigers zijn afhankelijk van hun telefoon om hun route te bepalen, zeker nu de Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben besloten om het aantal informatieborden met tijden te verminderen. De NS wil van 3.400 informatieborden terug naar 700.

De Tweede Kamer is van mening dat als er minder informatie op de stations zelf aanwezig is, een oplaadpaal voor de mobiele telefoon een goed alternatief is. Reizigers kunnen dan hun telefoon opladen op het station, mocht dat nodig, zijn en zo alsnog de benodigde informatie verkrijgen.

Een tweede argument is dat het nog wel een tijd gaat duren voordat ook de tweede klas in de trein is voorzien van stopcontacten, zoals nu in de eerste klas al lange tijd het geval is. Oplaadpalen op stations en perrons zouden dan een mooie tussenoplossing zijn. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Instrastructuur noemde de laadpalen "een interessante gedachte" en heeft aangegeven er met de NS over in gesprek te gaan.

Voor de mensen die nu veel met de trein reizen en af en toe accuduur te kort komen hebben we op Techzine een mooi artikel staan om je accuduur te verlengen.