1 min

Tags in dit artikel

De organisatie Outernet is van plan om wereldwijd in WiFi-signalen te gaan voorzien met behulp van kleine satellieten die een baan rond de aarde gaan maken. Dit netwerk zou al in 2015 in gebruik moeten worden genomen.

Outernet wil hierbij gebruik gaan maken van Multicast WiFi, waarmee de meest actuele gegevens constant naar de aarde worden verzonden. In eerste instantie kunnen mensen alleen pagina’s ontvangen, later zullen zij ook in staat worden gesteld om gegevens terug te sturen. Hierbij denkt Outernet een relatief goedkope oplossing te hebben om de hele wereld van internet te voorzien.

Het wereldwijde WiFi-netwerk wordt vanaf de grond voorzien van informatie. Het is dus niet zo dat het hele internet geopend wordt. Die informatie wordt bepaald en geleverd door vrijwilligers. Hierbij wordt op dit moment gedacht aan de volledige Wikipedia-database, nationaal en internationaal nieuws, handleidingen, kaarten, enzovoorts. Een groot bijkomend voordeel hierbij is dat censuur omzeild kan worden.

Facebook en Google hebben afzonderlijke projecten lopen, ook deze bedrijven hebben het doel om de hele wereld van internet te voorzien.