De Koreaanse tak van ZDnet laat vandaag weten dat LG van plan zou zijn om het nieuwe vlaggenschip, de LG G3, eerder op de markt te brengen. LG zou harder de concurrentie aan willen gaan met Samsung en zou daarom willen proberen kort na de lancering van de Galaxy S5 hun vlaggenschip op de markt te brengen.

LG zou voornemens zijn het nieuwe vlaggenschip al eind mei of begin juni op de markt te willen brengen. Vorig jaar lanceerde LG zijn vlaggenschip in augustus en het jaar daarvoor in september. Samsung presenteert zijn vlaggenschepen over het algemeen in maart of april, waarna het toestel de maand daarna in de winkels ligt.

LG zou hiermee kiezen voor een zeer agressieve aanvalsstrategie maar of dat ook verstandig is, is moeilijk te beoordelen. Tot op heden is het nog niet echt voorgekomen dat een concurrent van Samsung zo hard de concurrentie aan wil gaan, de meeste fabrikanten kiezen over het algemeen voor een andere periode zodat "het nieuwe" rond het vlaggenschip van Samsung er al een beetje af is. Zou was Sony vorig jaar redelijk succesvol met de Xperia Z welke in januari op de markt werd gebracht.

De specificaties van de LG G3 zijn uiteraard nog niet bekendgemaakt, maar wat er tot op heden is opgedoken is in het geruchtencircuit is gelijk aan topmodellen van andere fabrikanten. LG zou voor de G3 kiezen voor een scherm met een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels, wat dus opnieuw een stuk hoger is dan bij de huidige topmodellen die voorzien zijn van Full HD (1920×1080 pixels). Verder zou LG kiezen voor een een octa-core processor, 3 GB aan werkgeheugen en een 16 megapixel camera. Tot slot gaan er geruchten dat LG de G3 ook zou willen combineren met een smartwatch.

Aan het einde van de maand vind de Mobile World Congres plaats in Barcelona. Daar wordt verwacht dat LG de LG G2 Pro zal presenteren en Samsung de Galaxy S5.