2min

Enkele maanden na de presentatie van de vlaggenschepen van HTC, Samsung en Sony zal ook LG een nieuwe high-end smartphone presenteren. LG’s nieuwe vlaggenschip krijgt ongetwijfeld de naam LG G3 en zal op 27 mei gelijktijdig worden gepresenteerd in Londen, New York en San Francisco. Op 28 mei volgen nog presentaties in Istanbul, Seoul en Singapore.

LG is inmiddels begonnen met het versturen van uitnodigingen naar de internationale media. Het bedrijf vermeldt daarbij niet dat het om de LG G3 gaat, maar er is weinig twijfel dat het daar niet om gaat. Gisteren schreven we al dat de LG G3 dit kwartaal op de markt zou komen, dit heeft LG aangegeven tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Als de uitnodiging wordt bestudeerd, dan lijkt de achtergrond op geborsteld metaal. Dat kan erop duiden dat LG afstapt van het plastic en het vlaggenschip gaat voorzien van een aluminium behuizing. Verder is er de tekst "To be simple is to be Great" te lezen. De hoofdletter G heeft hier een afwijkende dikte.

Kennelijk wil LG het simpel houden gezien de tekst op de uitnodiging, waar we die simpelheid moeten zoeken is een beetje onduidelijk. Screenshots van de LG G3 die eerder al uitlekten laten een platte interface zien, wellicht dat LG dat onder simpel verstaat.

Als we kijken naar de specificaties die tot op heden zijn uitgelekt dan kiest ook LG voor de Snapdragon 801-chip, maar zou het voor het scherm een stapje verder gaan en kiezen voor een QHD-resolutie van 1440 x 2560 pixels, wat een ongekend hoog aantal pixels per inch zal opleveren. Op de Techzine-redactie hebben we onze twijfels of een dergelijk scherm visueel echt beter is dan bijvoorbeeld Full HD, omdat het menselijk oog nou eenmaal zijn grenzen kent. Eind mei zal het allemaal duidelijk moeten worden.