Als we de Australiër Sonny Dickson mogen geloven dan wordt de Samsung Galaxy S5 op alle fronten een stukje groter dan zijn voorganger. Het toestel zou zowel breder, langer als dikker worden dan de Galaxy S4. Dit terwijl de Galaxy S4 juist iets kleiner is dan de Galaxy S III.

Sonny Dickson heeft in het verleden ook al informatie naar buiten gebracht over onaangekondigde producten die later bleek te kloppen, bijvoorbeeld de Galaxy Note 3. Hierdoor kan hij worden gezien als een redelijk betrouwbare bron. Nu heeft Dickson een ontwerpschets gepubliceerd van wat de Galaxy S5 zou zijn. Hieruit kunnen we afleiden dat het toestel op alle fronten wat groter is dan de Galaxy S4. De Galaxy S5 zou 50 mm langer zijn, 27 mm breder en 0,3 mm dikker.

Of we deze ontwerpschets ook kunnen gebruiken voor het ontwerp van het toestel is onduidelijk, wij vermoeden van niet, maar het zou best kunnen. In dat geval houdt Samsung vast aan de fysieke knop onderop het toestel. Ook is er een extra uitsparing te vinden onder de camera, waar die precies voor dient is onduidelijk, hij lijkt wat groot te zijn voor een flitser, wellicht volgt Samsung het voorbeeld van LG maar plaatst het geen knop op die plek maar een vingerafdrukscanner.

Ondanks dat het toestel iets breder, langer en dikker is, lijken de bezels wel dunner te zijn dan bij zijn voorganger. Dat zou betekenen dat Samsung optimaal gebruik probeert te maken van de ruimte om er een iets groter scherm in te stoppen, waarschijnlijk 5,2 inch.

Over twee weken zal Samsung de Galaxy S5 waarschijnlijk presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Vanmorgen plaatste Samsung nog een teaser voor dit evenement.