1 min Devices

Nieuw mobiel besturingssysteem Tizen strikt opnieuw 15 partners

Het nieuwe mobiele besturingssysteem Tizen, wat ontwikkeld wordt door Samsung en Intel, heeft opnieuw 15 partners weten te strikken. Daarmee komt het aantal partners, de zogenaamde Tizen Association, op 51 te staan. Waarmee het nieuwe mobiele besturingssysteem een steeds stevigere basis krijgt.

Naast een aantal nieuwe partners zoals de Chinese zoekmachine Baidu, de Japanse operator Softbank, smartphonefabrukant ZTE en AccuWeather keert er ook een partner terug bij Tizen. De grote Amerikaanse operator Sprint heeft besloten zich toch weer aan te sluiten bij Tizen. In 2012 kwam Sprint bij de Tizen Association om in 2013 weer te vertrekken, nu keert Sprint dus weer terug.

Het is wel enigszins opmerkelijk dat Tizen opnieuw 15 nieuwe partners heeft weten te strikken want het besturingssysteem is nog steeds niet beschikbaar, terwijl de eerste smartphone eigenlijk al twee jaar geleden zou verschijnen. Inmiddels heeft Samsung al meerdere malen de lancering uitgesteld. Alle blikken zijn nu gericht op de Mobile World Congress aan het einde van de maand. Mogelijk wordt Tizen dan echt aan de wereld getoond. Het is in elk geval een goed teken dat veel partners zich nu ineens aansluiten.