1 min Devices

“Apple heeft voor 3 jaar voorraad voor saffier-schermen”

Apple heeft volgens Mark Shuttleworth van Canonical voor drie jaar voorraad aan saffier ingekocht. Het saffier zal worden gebruikt om de displays van nieuwe producten te beschermen. Voorheen gebruikte Apple voornamelijk Gorilla Glass van Corning, maar saffier is in veel opzichten beter.

Hoewel saffier duurder is dan Gorilla Glass, zou Apple nieuwe producten er toch van willen voorzien. Saffier is op diamant na het hardste natuurlijke materiaal op aarde en dat maakt het zeer geschikt om over krasgevoelige onderdelen zoals schermen heen te leggen.

Volgens Mark Shuttleworth, CEO van Cononical, heeft Apple voor drie jaar voorraad ingekocht. Shuttleworth heeft deze informatie omdat Canonical eerder zaken deed met het bedrijf waar Apple de voorraad nu afneemt. Canonical had plannen om een eigen smartphone met Ubuntu Touch te lanceren, maar kreeg de financiering niet rond.

Apple gebruikt momenteel al saffier voor de afdekking van de Touch ID-sensor in de iPhone 5S (review). De camera in iPads en iPhone’s wordt al langere tijd voorzien van een laag saffier.

Shuttleworth spreekt rond 30:30 over Apple en saffier in de onderstaande video. Ook andere fabrikanten als Samsung komen aan bod.

Bron:Ubuntu on Air