De volgende versie van Android zal volgens een Google-medewerker komende juli worden uitgebracht. De nieuwe versie van het besturingssysteem gaat gepaard met een nieuwe Nexus-tablet met een schermgrootte van 8 inch.

Samen met Android 4.5 zal Google de Nexus 8 aankondigen. Het was eigenlijk aannemelijk dat dit zou gebeuren tijdens de Google I/O-conferentie die dit jaar in juni plaatsvindt. Volgens een Ierse medewerker van Google zal de zoekgigant zich op dat evenement echter meer richten op de presentatie van nieuwe diensten.

Wat Android 4.5 precies voor vernieuwingen zal brengen is onduidelijk, net als op welke apparaten Google van plan is om het besturingssysteem te introduceren. Het is vrijwel zeker dat in ieder geval de Nexus 8 wordt uitgerust met Android 4.5.

De Google Nexus 7 (review) zal volgens de medewerker geen opvolger krijgen en moet ruimte maken voor een variant met een scherm van 8 inch. Daarmee kruipt Google meer richting de iPad mini’s van Apple, die over een scherm van 7,9 inch beschikken. De Nexus 8 wordt naar verluidt opnieuw ontwikkeld in combinatie met Asus.