1 min

HP is er niet vies van om een productontwerp over te nemen, als ze dat goed uit komt. De Envy-serie van HP heeft bijvoorbeeld veel weg van Apple’s MacBooks. Het ontwerp van de nieuwe HP Pavilion x360 is duidelijk van Lenovo geleend.

HP schuwt niet om zich bij het ontwerpen van laptops te laten inspireren door andere fabrikanten. Zo ook ditmaal, de Lenovo Yoga 2 (review) is duidelijk terug te vinden in de nieuwe HP Pavilion x360. Ook bij deze Pavilion x360 kan het scherm compleet naar achteren worden geklapt, net zoals bij de Yoga 2. Deze laptop ondersteunt dan ook de mogelijkheid om presentaties te geven, met het scherm naar achteren of de laptop in een tentopstelling neer te zetten.

HP heeft gekozen voor een nieuwe Intel Bay Trail-processor, die behoorlijk krachtig is zoals bleek in deze Toshiba Encore-review, deze Bay Trail processor is gelijkwaardig aan de iPad Air, alleen is er wat meer energievoorziening benodigd. Verder voorziet HP in 4GB aan werkgeheugen en een 500GB magnetische SATA-schijf.

De laptop draait op Windows 8.1 en beschikt over een touchscreen met een resolutie van 1366 x 768 pixels, dat is niet erg veel, maar wel normaal in de prijsklasse onder de 400 dollar. De accuduur van de HP Pavilion x360 bedraagt ongeveer vier uur.