1 min

Geruchten melden dat de Google Nexus 6 gebaseerd wordt op de nog onaangekondigde LG G3. Het zou de derde keer op rij worden dat LG een smartphone voor Google ontwikkelt. Ook gaan er geruchten over een Google-smartwatch dat door LG wordt geproduceerd. De geruchten zijn gebaseerd op uitspraken van een zakelijke relatie van Google.

De samenwerking tussen Google en LG lijkt goed te bevallen, als we de nieuwe geruchten mogen geloven. De zoekgigant zou de Nexus 6 door het Koreaanse LG laten produceren. Het gaat hierbij om een afgeslankte variant van de G3, die LG nog moet aankondigen. Het is onduidelijk welke functies en onderdelen LG zal verwijderen.

LG zou ook een smartwatch voor Google maken. Wellicht baseert het Koreaanse bedrijf zich daarbij ook op een product dat het nu in ontwikkeling heeft. Het horloge zou "binnenkort" op de markt moeten komen.

Eerder maakte LG ook de Nexus 4 en Nexus 5 (review) voor Google. Deze smartphones waren gebaseerd op respectievelijk de Optimus G (review) en G2 (review).