1 min

De Google Nexus 6 zal volgens betrouwbare bronnen van Android Geeks worden uitgerust met een vingerafdrukscanner. De zoekgigant zou het apparaat bovendien baseren op de G3 van LG, dat de productie voor de rekening neemt.

De LG G3 zal op 27 en 28 mei worden gepresenteerd. Als Google de Nexus 6 inderdaad opnieuw baseert op LG’s vlaggenschip, komen we op die dagen ongetwijfeld ook het een en ander te weten over Google’s nieuwe smartphone.

Op basis van de beweringen van de bron heeft Android Geeks een mockup in elkaar gezet waarop te zien is hoe de Nexus 6 er mogelijk uitziet. Deze mockup is boven dit artikel te zien.

Een van de belangrijkste functies van de Nexus 6 zou Google afkijken bij Apple, HTC en Samsung. De Nexus 6 wordt volgens de bron van Android Geeks uitgerust met een vingerafdrukscanner. Google zou in gesprek zijn met verschillende Aziatische leveranciers van dergelijke onderdelen.

Volgens het gerucht wordt de Nexus 6 uitgerust met een QHD-scherm van 5,2 inch. Google’s senior vicepresident heeft al eens aangegeven dat een nieuwe Nexus niet in de eerste helft van 2014 verwacht hoeft te worden. De mogelijkheid bestaat daardoor dat Google erin slaagt om de Qualcomm Snapdragon 805-chipset in het toestel te plaatsen. Deze chipset wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar.

De Nexus 6 wordt mogelijk het laatste model uit de productreeks die Google in 2010 in het leven riep. Google zou in plaats daarvan de Android Silver-productlijn in het leven roepen.