Zoekgigant Google werkt momenteel achter de schermen aan een speciale Android-variant, gericht op smartwatches en andere wearables. De eerste versie wordt binnen twee weken naar ontwikkelaars uitgestuurd.

Sundar Pichai, een topman van Google die onder andere de ontwikkeling van Android overziet, maakte dit nieuws bekend tijdens een toespraak op het festival South by Southwest (SXSW). Pichai neemt deze opkomende markt serieus, maar kijkt ernaar als zijnde een platform, niet een product. Aan de hand van Pichai’s uitspraken lijkt het aannemelijk dat Google op korte termijn niet zelf met een draagbaar accessoire zal komen.

Google wil ontwikkelaars meer handvatten geven bij het maken van smartwatches en andere producten die onder de noemer wearable vallen. Zo is het goed denkbaar dat Google via verschillende API’s ondersteuning gaat bieden voor nieuwe types sensoren zoals hartslagmeters.

Pichai gaf ook aan dat de Chromecast binnenkort in meer landen beschikbaar zal komen. Met Chromecast kan het beeld van een smartphone of tablet worden doorgestuurd naar een scherm met een HDMI-aansluiting.