1 min

Hoewel de iPhone 5C niet als Apple’s grootste succes ooit wordt gezien, zou de smartphone wel een toekomst hebben. Maar volgens het Japanse Macotakara niet in de huidige vorm, de iPhone 5C zou model staan voor Apple’s nog onaangekondigde phablet.

Macotakara heeft in het verleden een aardig betrouwbare reputatie opgebouwd en we kunnen deze beweringen dus niet gelijk in de prullenbak kegelen. Volgens het Japanse blog zal Apple’s phablet wat ontwerp betreft gebaseerd zijn op de iPhone 5C (review). Ook zouden er invloeden zijn van de zevende generatie van de iPod nano (review).

Dat de iPhone 5C model zou staan, houdt echter niet in dat de phablet wordt voorzien van een behuizing van plastic. Apple zou juist kiezen voor geanodiseerd aluminium zoals bij de iPod nano. Daarmee is het wellicht ook aannemelijk dat de phablet in meerdere kleuren zal verschijnen, zoals bij de iPod ook het geval is.

Macotakara geeft, net als veel andere bronnen, aan dat Apple dit jaar met iPhones met schermen van 4,7 en 5,7 inch op de proppen komt. Deze modellen hebben afmetingen van respectievelijk 14 bij 7 en 16 bij 8 centimeter. De huidige iPhone 5S (review) meet 12,4 bij 5,9 centimeter. Wel worden beide smartphones 0,6 millimeter dunner, de dikte komt daarmee op 7 millimeter.

De afbeelding boven dit artikel is afkomstig van Macotakara en toont de mogelijke verhoudingen van de toestellen ten opzichte van de iPhone 5C.