2min

Er duiken steeds meer berichten op dat Apple de iPhone 5c een opvolger gaat geven in de vorm van een iPhone 6c. Dat zou dat betekenen dat de iPhone 6c niet alleen een goedkopere versie wordt van het vlaggenschip, de iPhone 6s, maar het wordt mogelijk ook een kleinere smartphone. Daarnaast zal de iPhone 6c waarschijnlijk opnieuw in veel verschillende kleurtjes beschikbaar komen en dat zou qua ontwerp weleens een verbetering kunnen zijn ten opzichte van het vlaggenschip.

Even terug naar de Apple iPhone 5c (review), dit toestel werd tegelijk met de iPhone 5s (review) gepresenteerd. Het was een goedkopere iPhone met als voornaamste verschil dat de achterkant gemaakt was van polycarbonaat (plastic) in plaats van metaal. Verder gebruikte Apple niet de allernieuwste processor maar die van de iPhone 5 (review). Het schermformaat was op dat moment met 4 inch gelijk aan de iPhone 5s.

De berichten over een terugkeer van dit concept in de vorm van een iPhone 6c worden steeds hardnekkiger, zelfs Evan Blass van evleaks, die er eigenlijk nooit naast zit, meldt de komst van een iPhone 6c. De belangrijkste vraag is of Apple kiest voor dezelfde schermgrootte als de iPhone 6s of dat het kiest voor een iets kleiner scherm, het oude vertrouwde 4 inch of wellicht 4,3 inch. De iPhone 6s zal beschikken over een scherm van 4,7 inch.

Wat wel vast lijkt te staan is dat Apple ervoor zal kiezen om een oudere chipset, waarschijnlijk die van de iPhone 6, te gebruiken voor de iPhone 6c en dat de achterkant opnieuw gemaakt zal zijn van polycarbonaat (plastic) en beschikbaar komt in veel felle kleuren. Als het ontwerp van de iPhone 6 wordt doorgetrokken naar een plastic variant zien we echter dat het toestel een heel stuk mooier is dan de iPhone 5c ooit was. Misschien wel mooier dan de huidige iPhone 6, dat is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Op internet vonden we een blog van een gebruiker die conceptafbeeldingen heeft gemaakt van een mogelijke iPhone 6c. De afbeeldingen zijn dus niet afkomstig van Apple. Wij zijn onder de indruk!