2min

Het merk OnePlus zal bij veel lezers wellicht nog niet direct een belletje doen rinkelen. Dat is ook geen wonder, want vooralsnog zijn er geen producten van deze fabrikant op de markt. Daar moet binnenkort verandering in komen met de OnePlus One, welke aan de hand van de bekendgemaakte specificaties weleens indruk zou kunnen wekken.

OnePlus is een nieuw bedrijf dat is opgericht door de voormalige CEO van Oppo, Pete Lau. Het bedrijf pakt sommige zaken wat anders aan dan de gevestigde orde en betrekt de consument bijvoorbeeld veel meer bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

Zo worden de specificaties van de OnePlus One, de eerste smartphone van het merk, al deels bekendgemaakt. We weten inmiddels dat er is gekozen voor een Snapdragon 800-chipset, een accucapaciteit van 3.100 mAh en een Full HD-scherm van 5,5 inch. OnePlus geeft aan dat een QHD-scherm is overwogen, maar dat er geen meerwaarde is tenzij je de display onder een microscoop zou inspecteren. Dat terwijl de energieconsumptie 35 tot 60 procent hoger ligt.


Het opvallendste is echter de grootte van het apparaat. We weten geen specifieke dimensies, maar het is wel duidelijk dat de telefoon kleiner is dan Sony’s Xperia Z1 (review) welke een scherm van 5 inch aan boord heeft. Je krijgt dus een halve inch extra terwijl de smartphone juist kleiner is. De OnePlus One ligt namelijk onder de Xperia Z1 die op de bovenstaande afbeelding is vastgelegd.

OnePlus probeert de prijs desondanks laag te houden en richt op een kaartje van minder dan 400 dollar.