1 min

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat Apple de iPhone 6 op de markt brengt, maar de geruchtenmolen draait desalniettemin al. Sonny Dickson, vorig jaar verantwoordelijk voor diverse lekken, deed het afgelopen weekend een duit in het zakje.

Dickson lekte in 2013 vele foto’s van onderdelen van onder andere de iPad Air (review), iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review). De Australiër is echter ook verantwoordelijk voor enkele geruchten die geen waarheid bleken te worden. Deze nieuwe beweringen kunnen daarom met een korreltje zout worden ingenomen. Het is ook onduidelijk waar Dickson zich op baseert.

Op Twitter meldt Dickson dat de iPhone 6 zal beschikken over de Apple A8-chipset, waarbij de processor op 2,26 GHz zal tikken. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 389 pixels per inch, waarmee Apple voor het eerst sinds de iPhone 4 een scherpere display zal adopteren. Apple hing sinds die smartphone steeds rond de 320 pixels per inch. Dickson meldt niks over de grootte van het scherm.

Wellicht de meest opvallende opmerking betreft de dikte van de iPhone 6. Dickson meldt dat de behuizing 0,22 inch dik is, dat is omgerekend 5,58 millimeter. De iPhone 5S is 7,6 millimeter dik, waarmee we kunnen spreken van een relatief groot verschil.