2min Devices

‘Apple’s ontwikkelsoftware verraadt hogere resolutie iPhone 6′

De geheimen rondom de iPhone 6 worden stukje bij beetje ontrafeld. In dit geval heeft Apple in feite zelf het geheim prijsgegeven, want in ontwikkelsoftware Xcode zijn verwijzingen naar de schermresolutie van de iPhone 6 terug te vinden. Daaruit blijkt dat het scherm scherper zal zijn.

De website 9to5Mac heeft in Xcode verwijzingen naar een nieuwe schermresoluties teruggevonden. Eerst wat achtergrondinformatie: Apple hanteert Retina-resoluties, waarbij extra subpixels worden toegevoegd aan elke pixel. De vermelde resolutie moet daarom verdubbeld worden.

Xcode bevat een nieuwe verwijzing naar een resolutie van 414 bij 736 pixels, wat dus neerkomt op 828 bij 1472 pixels. Met die resolutie zou de iPhone 6 met een scherm van 4,7 inch een pixelratio van 360 pixels per inch hebben. De pixeldichtheid van de iPhone 5 en iPhone 5S (review) bedraagt 326 pixels per inch.

Het is onduidelijk of deze resolutie ook bedoeld is voor de iPhone 6L met een schermgrootte van 5,5 inch, daarbij zou de pixelratio van 307 ppi maar net boven Steve Jobs’ zelfverzonnen Retina-standaard van 300 pixels per inch komen.

Er zijn ook signalen dat Apple bezig is met het testen van een Retina-resolutie waarbij het aantal subpixels nogmaals verdubbeld wordt. Dat zou een resolutie van 1242 bij 2208 pixels opleveren, wellicht is die resolutie beter geschikt voor de iPhone 6L, al zou een pixelratio van 461 pixels per inch weer vrij hoog zijn voor Apple’s doen.

Apple zal de iPhone 6 volgens het geruchtencircuit op 9 september presenteren. Op die dag komen we dus meer te weten.

Bron:9to5Mac