1 min

Apple heeft vannacht bekendgemaakt dat de adoptie van iOS 7 inmiddels op 85 procent ligt. iOS 6 is teruggezakt naar 12 procent en de overige drie procent wordt verdeeld over oudere versies van het mobiele besturingssysteem.

Via Apple’s speciale website voor ontwikkelaars wordt sporadisch een update gegeven over de adoptie van iOS-versies. Dit is voor ontwikkelaars van belang om te bepalen met welke versies van het besturingssysteem nog rekening moet worden gehouden bij het maken van applicaties.

De meest recente cijfers tonen aan dat Apple de zaken redelijk op orde heeft, veruit het grootste deel van de gebruikers is overgestapt op iOS 7 of iOS 7.1. Van de apparaten die niet op iOS 7 zitten, is het aannemelijk dat een aanzienlijk deel daar ook niet toe in staat is. iOS 7 is geschikt voor de iPad 2, iPhone 4 en vijfde generatie iPod touch of nieuwer.

In vergelijking met de grote concurrent Google is de adoptie van iOS 7 ongekend. Android 4.4 KitKat, uitgebracht in oktober 2013, staat volgens de laatste cijfers op slechts 2,5 procent van de toestellen.