2min

Apple gaat naar verluidt gebruik maken van saffier om het scherm van de iPhone 6 mee te maken. Dat heeft ook opnieuw de interesse gewekt van Samsung en LG, beide bedrijven zouden opnieuw aan het onderzoeken zijn of ze smartphoneschermen kunnen gaan produceren van saffier. Eerder onderzoek wees uit dat de productiekosten te hoog waren, mogelijk is dat nu anders.

ET News meldt dat zowel Samsung als LG contact hebben gezocht met verschillende fabrikanten van saffier. Ze zouden prototypes willen ontwikkelen van saffieren schermen om te kijken hoe die toepasbaar zijn in toekomstige smartphones. Het voordeel van saffier is dat het veel steviger, harder en krasbestendiger is dan glas. Saffier is het op een na hardste materiaal ter wereld na diamant.

Vooralsnog zijn er weinig details uitgelekt over het gebruik van saffier door Samsung of LG, of er al een definitieve beslissing is genomen over het gebruik van het materiaal in toekomstige smartphones is dan ook onduidelijk. Volgende week presenteert LG het nieuwe vlaggenschip van 2014, de LG G3. Mogelijk heeft het bedrijf nog een grote verassing in petto met betrekking tot het scherm, al wordt die kans zeer klein geacht.

Apple daarentegen lijkt al wat verder te zijn met het gebruik van saffier. Op dt moment gebruikt het bedrijf het materiaal al in de camera en homeknop onder het scherm. Het bedrijf zou een grote berg saffier hebben opgekocht om het scherm van de iPhone 6 van saffier te kunnen maken. Dit is echter nog een gerucht en nog niet bevestigd, de nieuwe iPhone 6 wordt pas na de zomer verwacht. We hebben al regelmatig geschreven over Apple’s plannen met saffier, zo zou het bedrijf genoeg saffier hebben om de komende drie jaar vooruit te kunnen, zou Apple schermen van saffier in de iPhone 6 en iWatch willen gebruiken en is het inmiddels begonnen met het leveren van saffier aan Chinese fabrieken.