Over twee dagen organiseert Microsoft weer een BUILD-event. Dit is een conferentie voor ontwikkelaars waarin de softwaregigant de nieuwste versies van zijn producten toont. Nokia houdt gelijktijdig met de openingskeynote van Microsoft een Lumia-event, het is aannemelijk dat Nokia daar de Lumia 630 en Lumia 930 zal presenteren.

Microsoft zal onder meer Windows Phone 8.1 introduceren. Het gaat hierbij om een grote update voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Daarin zullen veel nieuwe functies zitten waar gebruikers al lang op wachten; zoals betere multitaskmogelijkheden, een berichtencentrum (Action Centre), een verbeterde spraakassistent en nog veel andere functies.

Bij een nieuwe versie van Windows Phone horen ook nieuwe smartphones, daarom zal Nokia waarschijnlijk de goedkope Lumia 630 en de duurdere Lumia 930 presenteren. Al gaan er ook geruchten dat de Lumia 930 nog niet klaar zou zijn en is uitgesteld, maar wat daarvan waar is, is onduidelijk.

Het ligt het meest voor de hand dat beide toestellen aanstaande woensdag gewoon worden gepresenteerd. De verassing rondom de Lumia 630 is er wel een beetje af, zie bovenstaande afbeelding en onderstaande video. Hierin is de Lumia 630 te zien, alsook bewegende beelden van Windows Phone 8.1. De Lumia 630 beschikt waarschijnlijk over een 4,5 inch scherm en een Snapdragon 400-chip.

Over de Lumia 930 is nog niet veel bekend. Wel kunnen we de specificaties grotendeels inschatten, maar van het uiterlijk zijn nog geen foto’s opgedoken. Waarschijnlijk beschikt de Lumia 930 over een 5 inch scherm, een Snapdragon 800- of 801-chip met een kloksnelheid van 2,3 GHz, 32GB aan opslagcapaciteit, 1 of 2GB aan werkgeheugen en een 20 megapixel camera met PureView-technologie. Voor meer informatie blijft het afwachten tot woensdagavond, wanneer de openingskeynote van Microsoft plaatsvindt en gelijktijdig de presentatie van Nokia.