Het opladen van een smartphone is iets waar veel gebruikers dagelijks mee geconfronteerd worden. De meeste mensen doen het ’s nachts wanneer ze er geen omkijken naar hebben, maar binnen paar jaar zal dat gebruik mogelijk overbodig worden. Het Israëlische StoreDot werkt aan een methode om telefoons in een halve minuut van een verse lading stroom te voorzien.

StoreDot heeft een video vrijgegeven waarin te zien is hoe de accu van een Samsung Galaxy S4 in een mum van tijd van een nieuwe lading wordt voorzien. Dit is een geweldige vooruitgang ten opzichte van de huidige smartphone, welke urenlang aan de lader moet liggen om weer een dag mee te kunnen.

De gebruikte methode benut de mogelijkheden die aminozuren -de bouwstenen van proteïnen- bieden. Eén van de toepassingen hiervan is het snel opladen van een accu.

Momenteel werkt StoreDot’s oplader enkel met de Samsung Galaxy S4. Het bedrijf is echter druk bezig extra modellen toe te voegen. Ook is de afmeting van de lader zo groot als de adapter van een gemiddelde laptop. Ook dat moet nog drastisch verbeteren.

StoreDot verwacht dat binnen twee jaar acceptabele vooruitgang is geboekt waardoor de eerste laders met deze technologie eind 2016 op de markt zullen komen. De laders zullen dan voor een paar tientjes in de schappen komen te liggen.