1 min

Apple heeft nieuwe cijfers over de adoptie van iOS bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat iOS 8 inmiddels op 68 procent van de apparaten is geïnstalleerd. Ongeveer een maand geleden stond het aandeel van iOS 8 nog op 63 procent.

Net als Google over Android heeft ook Apple cijfers over de adoptie van iOS gepubliceerd. De laatste keer dat we over de adoptie van iOS schreven stond het aandeel van iOS 8 (review) nog op 63 procent, daar is in een maand tijd 5 procent bij gekomen.

Het aandeel van iOS 8 groeit dus gestaag door, maar de adoptie verloopt minder snel dan bij eerdere versies van iOS. Zo had iOS 7 eind januari 2014 een aandeel van 80 procent, dit gaat iOS 8 waarschijnlijk niet evenaren. Aan de andere kant staat Android 5.0 Lollipop volgens Google’s laatste cijfers nog op minder dan 0,1 procent van alle Androids.

Volgens de cijfers van Apple zit 29 procent van de gebruikers nog op iOS 7, terwijl nog eens 4 procent het op een oudere versie houdt. Opmerkelijk genoeg kom je dan uit op 101 procent als je de percentages bij elkaar optelt, dat is vaker bij Apple’s cijfers en zou te maken hebben met de manier van afronding van de cijfers achter de komma.