Al snel na de officiële aankondiging van Apple’s CarPlay-besturingssysteem voor auto’s werd beweerd dat derde partijen het besturingssysteem zouden adopteren. Fabrikant Alpine lijkt daarin het voortouw te nemen en in de komende herfst met een een eerste exemplaar te komen.

CarPlay wordt door een aantal fabrikanten gebruikt in nieuwe modellen, maar daar hebben mensen die onlangs nog een nieuwe auto kochten niet veel aan. Voor die mensen springt Alpine echter in de bres door een product te ontwikkelen dat in auto’s kan worden ingebouwd, zo meldt het Japanse Nikkei.

Vanaf de herfst verkoopt Alpine een CarPlay-unit in Europa en de Verenigde Staten, de kosten daarvan zullen volgens Nikkei tussen de 500 en 700 dollar liggen. Het product zal exact dezelfde functionaliteit bieden als nieuwe auto’s die van CarPlay zijn voorzien. Zo kan via een groot touchscreen of stembesturing commando’s worden gegeven om bijvoorbeeld kaarten te tonen, telefoongesprekken of tekstberichten te behandelen of muziek af te spelen, alles vanaf je iPhone.

Alpine is opvallend genoeg niet vermeld als een partner van Apple op de CarPlay-pagina. Het is daarom nog even afwachten of de fabrikant gebruikmaakt van een workaround, of op termijn alsnog wordt toegevoegd.