1 min

Apple heeft CarPlay beschikbaar gemaakt in nog eens vier landen, waaronder Nederland. Helaas is CarPlay nog niet in België beschikbaar. CarPlay is een multimediasysteem voor in de auto waaraan je iPhone gekoppeld kan worden, zodat deze eenvoudig in de auto is te bedienen.

Het lijkt erop dat ondersteuning voor Siri een vereiste is wil CarPlay ook beschikbaar komen in een land. Nu Siri ook in staat is om Nederlands te praten middels de update naar iOS 8.3 is ook Apple CarPlay beschikbaar gekomen.

In totaal werkt CarPlay nu in 25 landen, het wachten is nu op de auto’s die automatisch CarPlay gaan ondersteunen vanuit de fabriek. Voor de overige auto’s kan er worden geïnvesteerd in losse multimediasystemen van Alpine en Pioneer. Deze merken bieden multimediasystemen voor in de auto met een touchscreen dan verbonden kan worden met je iPhone. Op die manier is het mogelijk om eenvoudig gebruik te maken van de telefoon-, berichten, muziek- en navigatiediensten op je iPhone. Ook kan je spraakcommando’s geven aan Siri om het systeem te bedienen.

Sommige autofabrikanten staan welwillend tegenover het idee om Apple’s CarPlay maar ook Android Auto te ondersteunen, andere fabrikanten hebben in het verleden enorm veel geld geïnvesteerd in eigen systemen en zijn nog wat huiverig. In elk geval gaan we de komende jaren veel computersystemen zien die hun intrede gaan maken in nieuwe auto’s.