min

Tags in dit artikel

,

UPC heeft deze week een applicatie uitgebracht waarmee gebruikers hun vaste telefoonnummer desgewenst kunnen doorschakelen naar een mobiel nummer. Ziggo bracht een dergelijke app vorige week al uit.

De applicatie UPC Phone werd al medio 2013 door UPC aangekondigd en is sinds deze week dan ook beschikbaar gekomen. Met de app is het voor klanten mogelijk om een telefoongesprek dat binnenkomt op een vast nummer op te nemen met een smartphone of tablet.

Deze mogelijkheid biedt Ziggo sinds vorige week met de applicatie Bapp. De applicaties bieden vrijwel dezelfde mogelijkheden, gesprekken worden afgehandeld via 3G, 4G of WiFi en gaan dus niet af van de belminuten van een mobiel abonnement. Dit zorgt ervoor dat het ook in het buitenland goedkoper zal zijn om gebruik te maken van de apps dan van de belminuten van je mobiele abonnement.

Beide applicaties bevinden zich nog in de testfase, bij Ziggo kunnen maximaal 3.000 mensen gebruikmaken van Bapp. De applicaties zijn te downloaden vanuit de App Store en Google Play:
UPC Phone: App StoreGoogle Play
Ziggo Bapp: App StoreGoogle Play