1 min

Op steeds meer plaatsen beginnen er nieuwe Android-iconen op te duiken, Google lijkt ervoor te kiezen om in Android 4.5 een aantal apps te voorzien van nieuwe iconen of het ontwerp aan te passen. De trend is in elk geval dat vrijwel alle iconen een stuk platter worden. Ook lijken sommige iconen meer op hun online tegenhangers, zo krijgt Gmail een nieuw icoon dat meer lijkt op de online versie.

Bij Android Police hebben ze alle bronnen op een rij gezet en daaruit blijkt dat Google flink wat iconen op de schop heeft genomen. Deze nieuwe iconen zullen in een volgende Android-versie waarschijnlijk hun intrede doen, dit zal Android 4.5 of Android 5.0 zijn. Of Google ook in online diensten iconen gaat aanpassen is onduidelijk, maar zeker niet onmogelijk. Zo lijkt het nieuwe Gmail-icoon voor Android meer op de webversie, maar dat is niet bij alle iconen het geval.

Hoewel de komst van de nieuwe iconen nog niet officieel is bevestigd door Google, worden de iconen al wel gebruikt in bepaalde afgesloten omgevingen die alleen beschikbaar zijn voor partners. Wanneer de iconen precies hun intrede gaan doen is onduidelijk, wel hebben we alvast een preview van enkele veelgebruikte iconen.