1 min

Samsung heeft aangegeven dat 2014 het jaar van de eerste high-end Tizen-smartphone zal worden. Ook mag een nieuwe Android-smartwatch worden verwacht, ditmaal gaat het om een apparaat met Android Wear.

Tegenover Reuters heeft Hankil Yoon van Samsung aangegeven dat het Koreaanse bedrijf dit jaar met een Android-smartwatch en een hoogwaardige Tizen-smartphone op de proppen komt. Dat is exact hetzelfde als voor 2013 op de planning stond. Er zijn echter wel wat verschillen, de smartphone zou dit jaar ook werkelijk op de markt komen en het horloge draait ditmaal op Android Wear.

De eerst Android-smartwatch van Samsung was de Galaxy Gear. Dat horloge is geen groot succes geworden. Toch kwam Samsung al snel met opvolgers, maar de Gear 2 en Gear 2 Neo draaien op Tizen terwijl de Gear Fit op RTOS draait. Bij de volgende smartwatch maakt Samsung wederom gebruik van Android, maar dan wel een afgeslankte versie die Google vorige maand presenteerde.

Vanwege "slechte condities in de markt" kwam de high-end smartphone met Tizen niet op de markt in 2013. In juni moet dat alsnog gebeuren dankzij een aangepaste strategie. Samsung zal het toestel wel in een klein aantal landen waar het goed kan presteren uitbrengen, waarschijnlijk betreft het hier opkomende markten.