De nog onbevestigde LG G3 is deze week ineens veelvuldig in het nieuws. Nu worden nieuwe geruchten afkomstig van een anonieme bron van het Bulgaarse blog Nixanbal.

We begonnen de week met uitgelekte specificaties, daarop volgden benchmarkresultaten die erop wezen dat er mogelijk twee varianten komen. Vervolgens lekte een foto van de goudkleurige verpakking uit en nu laat een anonieme bron nieuwe informatie los, al is de betrouwbaarheid niet te controleren.

Er wordt beweerd dat de G3 een behuizing van polycarbonaat krijgt. Nokia gebruikt dit materiaal veelvuldig voor de behuizingen van Lumia-toestellen. De afwerking van de LG G3 zou echter meer doen denken aan die van de HTC One M8. De achterkant van de behuizing is bovendien te verwijderen, wat er mogelijk op wijst dat de accu te verwisselen is.

De knoppen voor het volume en de stand-by-mode zijn opnieuw op de achterzijde te vinden zoals ook bij de G2 (review) het geval was, al zullen ze deze keer wat kleiner zijn. In de aan-/uitknop wordt een LED verwerkt.

De camera zit net boven die knoppen en beschikt over een dubbele flitser en een infraroodsensor, al is niet duidelijk waar die laatste voor bedoeld is. Net als de G2 bedraagt de resolutie van de camera 13 megapixels. De schermgrootte wordt verhoogd naar 5,5 inch en de schermresolutie bedraagt 1440 bij 2560 ofwel 2K. Ondanks dat het scherm 0,4 inch groter is, zou de G3 ongeveer even groot zijn als de Samsung Galaxy S5.

De bron verwacht dat de G3 in mei aangekondigd wordt.