2min

Tags in dit artikel

, ,

Er was al weinig geheim gebleven rondom de LG G3, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant doet daar zelf ook nog een schepje bovenop. De Nederlandse afdeling heeft foto’s en specificaties op de website geplaatst. In sommige opzichten blijkt de telefoon net wat minder goed dan verwacht.

Vandaag wordt de G3 officieel gepresenteerd, maar het is zeer de vraag of LG nog op enig gebied verrassingen kan bieden. De afgelopen maanden zijn vrijwel alle details over de smartphone uitgelekt en doordat LG Nederland nu zelf ook details online heeft gezet kunnen we wel stellen dat de eigenschappen officieel bekend zijn. In vergelijking met de geruchten zijn de eigenschappen van de G3 toch iets minder goed dan verwacht.

Het hoogtepunt van de G3 blijft echter wel behouden, de specificaties maken namelijk melding van een scherm van 5,5 inch met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Het werkgeheugen en de opslagruimte bedragen echter niet respectievelijk 3 en 32GB, maar 2 en 16GB. Het is mogelijk dat LG verschillende versies uitbrengt, of dat er regio-gebonden eigenschappen voor het toestel zijn.

De quad-core processor tikt op 2,5 GHz, het lijkt erop dat het om een Snapdragon 801-chipset gaat in plaats van de Snapdragon 805 waarop werd gehoopt. De camera op de achterzijde heeft een resolutie van 13 megapixel en beschikt over optische stabilisatie. Zoals gisteren al beweerd werd, is het vlakje naast de camera een laser, bedoeld voor het focussen op objecten bij het schieten van foto’s of video’s. De accucapaciteit bedraagt 3.000 mAh en de afmetingen van het toestel zijn 146,3 bij 74,7 bij 8,9 millimeter.

De webpagina is inmiddels offline gehaald. Hetgeen LG nog kan toelichten tijdens de presentatie later vandaag is het materiaal dat voor de behuizing gebruikt is, alsook wat de adviesprijs zal worden. Wellicht zijn er ook nog interessante toevoegingen voor de software ontwikkeld.