2min

Vanuit Azië duiken er verschillende geruchten op over een nieuwe Nexus-tablet welke in april zal verschijnen. Volgens de geruchten zou Google een samenwerking zijn aangegaan met HTC om de nieuwe tablet te ontwikkelen. Alleen over het formaat kunnen de geruchten het niet eens worden, de ene spreekt over 8 inch en de andere over 10 inch.

Mocht er inderdaad een nieuwe Nexus-tablet verschijnen in april dan zullen er ongetwijfeld op korte termijn meer geruchten opduiken die wellicht meer helderheid verschaffen. Dat Google een 8 inch Nexus-tablet overweegt is geen nieuw gerucht, eerder werd LG al gelinkt al een Nexus 8-tablet. Nu gaan de geruchten vooral over HTC.

Voor HTC zou het goed nieuws zijn als ze een high-end Nexus 8-tablet mogen ontwikkelen voor Google, de Nexus-apparaten worden steeds populairder en staan bijna garant voor een redelijk verkoopsucces, iets wat HTC gezien de recente financiële cijfers wel kan gebruiken.

De laatste Nexus-tablets van Google waren 7 inch en 10 inch. De laatste twee Nexus 7’s werden door Asus ontwikkeld en in veel landen op de markt gebracht. De laatste Nexus 10 is van de hand van Samsung. Google lijkt alle fabrikanten om de beurt een kans te geven met de Nexus-lijn. HTC heeft in het verleden al de Nexus One gemaakt, de allereerste Nexus-smartphone.

Als Google en HTC inderdaad met een Nexus 8 op de markt komen wordt de concurrentie met de iPad mini (review) opnieuw groter. Apple heeft ervoor gekozen de iPad mini een formaat van 8 inch te geven, wat door veel gebruikers, inclusief de Techzine-redactie, als een prettiger formaat wordt beschouwd dan 7 inch. Het zou dus zeker geen slechte zet zijn van Google om een 8 inch Nexus-tablet uit te brengen. LG heeft met de LG G Pad 8.3 (review) al laten zien dat dit goed mogelijk is.

Lees de review van de Nexus 7 van 2013.