1 min

Sony heeft vorig jaar de SmartWatch 2 op de markt gebracht. Inmiddels heeft Google ook Android Wear gelanceerd, een speciaal besturingssysteem voor wearables. Hier maakt Sony nog geen gebruik van en dat lijkt het bedrijf vooralsnog ook niet te willen doen. Het Japanse bedrijf heeft gisteren een update uitgebracht voor de SmartWatch 2, welke diverse nieuwe functies toevoegt aan het horloge.

Na het installeren van de update is het mogelijk om via de companion-app op je telefoon widgets op het hoofdscherm van de SmartWatch 2 (review) te slepen, net zoals je gewend bent bij een Android-smartphone. Er zijn allerlei widgets beschikbaar, zoals het tonen van de datum en tijd, maar ook weerinformatie, meldingen in je kalender, notificaties, batterijduur, wekkers en widgets van applicaties die door derde partijen zijn ontwikkeld.

Naast een hele lading widgets heeft Sony ook zes nieuwe achtergronden toegevoegd, alsook een zelfstandige rekenmachine-app die zonder de smartphone werkt, het synchroniseren met Gmail is verbeterd en de interface in de Facebook-app en het notificatiecentrum is gebruiksvriendelijker geworden. Tot slot kan je nu instellen dat het horloge niet moet vibreren als de Bluetooth-verbinding met een smartphone wordt gemaakt of verbroken.

Sony heeft een open API voor ontwikkelaars om hun apps en widgets geschikt te maken voor de SmartWatch 2. Daar maken langzaamaan steeds meer ontwikkelaars gebruik van. De vraag is wel of Sony in de toekomst aan het eigen platform vasthoudt, of dat het overstapt op Android Wear en wat er dan gebeurt met de SmartWatch 2.