1 min

In het afgelopen weekend heeft de Japanse blogsite Macotakara blauwdrukken van de iPhone 6 online geplaatst, althans dat beweert de site. Grafisch ontwerper Martin Hajek is direct met de schema’s aan de slag gegaan en maakte 3D-renders van het toestel.

Het is natuurlijk nog afwachten of de blauwdrukken werkelijk kloppen. Zo ja, dan weten we al maanden voor de lancering hoe de iPhone 6 er ongeveer uit zal zien. Martin Hajek heeft de blauwdrukken als uitgangspunt genomen en maakte 3D-renders van Apple’s nieuwe smartphone.

Opvallend aan het ontwerp is dat de zijkanten van de smartphone rond zijn, ook is te zien dat de iPhone 6 erg dun is. De Touch ID-sensor maakt opnieuw zijn opwachting en de randen boven en onder het scherm zijn aanzienlijk dunner geworden.

Wel moeten we een aantal kritische kanttekeningen maken. Zo komt dit ontwerp niet geheel overeen met een dummy voor fabrikanten van hoesjes die we eerder hebben gezien. Ook wordt de laatste tijd vaak beweerd dat Apple met twee schermformaten zal komen, namelijk 4,7 en 5,5 inch. De formaten van de blauwdrukken wijken iets af met 4,7 en 5,7 inch.

Het is echter niet ongewoon dat vele geruchten rondom nieuwe lanceringen van Apple en andere fabrikanten niet blijken te kloppen. Hoe dan ook konden we je deze renders niet onthouden.