2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Om gelijk met de deur in huis te vallen: de Huawei Ascend G6 is een variant van de Ascend P6 die we krap een jaar geleden de revue lieten passeren. In tegenstelling tot dat model heeft de Ascend G6 echter wel ondersteuning voor 4G-netwerken, mits je de 4G-versie koopt. Huawei biedt namelijk ook een variant zonder 4G-module aan. Afgezien van die ondersteuning zijn de Ascend G6 en de Ascend G6 4G qua hardware nagenoeg hetzelfde.


Het Chinese merk Huawei staat er bij ons inmiddels wel om bekend dat het lage prijzen hanteert, maar toch veel biedt voor dat geld. Ik noem bijvoorbeeld de Ascend Y530 (review) en Ascend P7 (review) als zeer competitief geprijsde smartphones van Huawei die onlangs in de winkels zijn beland.

De Ascend G6 lijkt op het eerste oog niet meer dan een aanvulling voor het bestaande assortiment. Op papier voegt dit model immers weinig toe aan Huawei’s bestaande toestellen, behalve dat de 4G-variant natuurlijk ondersteuning voor deze snelle netwerken introduceert op een lager prijspunt. Zoals in onderstaande tabel te zien is, zijn er op het moment van schrijven echter goedkopere 4G-modellen te krijgen.

Model Ondersteuning voor 4G Prijs
Motorola Moto G (review) 175 euro
Huawei Ascend G6 190 euro
Nokia Lumia 625 (review) 190 euro
HTC Desire 500 (review) 200 euro
Huawei Ascend G700 (review) 215 euro
Motorola Moto G 4G (review) 215 euro
Sony Xperia SP (review) 240 euro
Huawei Ascend G6 4G 245 euro

De Huawei Ascend G6 heeft een adviesprijs van 199 euro gekregen, voor de Ascend G6 4G geldt een adviesprijs van 249 euro. Zoals vermeld zijn er hardwarematig een aantal verschillen tussen de twee varianten, maar het mag duidelijk zijn dat de 4G-ondersteuning de grootste differentiatie is. Op de derde pagina van dit artikel vind je een overzicht met de verschillen tussen de twee toestellen.

De Ascend G6 en Ascend G6 4G zijn in onze regio enkel verkrijgbaar in neutrale kleuren: wit en zwart. In Azië gaat Huawei verder en zijn er bijvoorbeeld ook uitvoeringen in blauw, goud en roze te koop. Ik vind het jammer dat Huawei deze opties hier niet aanbiedt, dat was in mijn ogen van toegevoegde waarde geweest ten opzichte van de oubollige witte en zwarte versies.