2min

Review: Like a G6

Huawei heeft op het Mobile World Congress verschillende nieuwe producten aangekondigd, twee daarvan zijn de Huawei Ascend G6 en de Huawei Ascend G6 4G. Dit zijn twee identieke toestellen, met als enige verschillen de 4G-connectiviteit en het bijbehorende prijskaartje. De normale versie heeft een adviesprijs van 199 euro en de versie met 4G moet 249 euro kosten. Beide modellen zullen in Nederland beschikbaar komen in april of mei.De Huawei Ascend G6 heeft een 4,5 inch IPS LCD-scherm, met een qHD-resolutie van 540 bij 960 pixels, wat resulteert in 245 pixels per inch. Aan de binnenkant is een quad-core Qualcomm Snapdragon 8960-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz te vinden. Dit is een vrij onbekende Snapdragon-chip, waarvan de prestaties nog niet helemaal duidelijk zijn.

Daarnaast is er 1GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 8GB aanwezig, welke uitbreidbaar is via micro SD. Huawei biedt verder twee camera’s, waarvan de sensor aan de achterzijde schiet in maximaal 8 megapixels, de camera aan de voorzijde doet dat in maximaal 5 megapixels. Daarmee is de Ascend G6 ideaal om selfies te schieten. Het toestel zal beschikbaar komen met Android 4.3 en de Emotion UI 2.0, dat is Huawei’s eigen uiterlijk voor Android-toestellen.

Huawei gaat opnieuw proberen om flink op prijs te concurreren. Het toestel is daarom net zo scherp geprijsd als de Moto G (review), maar gaat in de winkel daar mogelijk nog onder duiken. Een uitgebreide review zal moeten uitwijzen welk toestel een betere aankoop is. Dit kunnen we echter pas doen als het toestel beschikbaar is in april of mei van dit jaar.

De behuizing van het toestel is redelijk stevig, de achterkant is weliswaar gemaakt van plastic, maar er lijkt wel een metalen binnenwerk in te zitten, op basis van de testen die wij tijdens het Mobile World Congress konden doen. Ook een flinke druk op het scherm resulteerde niet in extreme vlekken op het scherm. Waaruit wij kunnen afleiden dat het met de bouwkwaliteit van het toestel wel snor zit.

Table of contents