Volgens Chinese media zal Apple een aantal bijzondere dingen doen met de camera in de iPhone 6. Zo zullen er grotere pixels worden gebruikt waardoor meer licht kan worden opgevangen en wordt het beeld op een andere manier gestabiliseerd.

De camera in de iPhone 5S is voorzien van optische stabilisatie. Volgens een Chinese bron zal er bij de nieuwe iPhone gebruik worden gemaakt van elektronische stabilisatie. Het is niet voor het eerst dat deze stabilisatievorm wordt genoemd, de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo haalde dit ook aan.

Dat levert als voordelen op dat de camera dunner en lichter zal zijn waardoor deze niet uit de behuizing hoeft te steken. De iPhone 6 wordt volgens de meest recente lekken maar 6 millimeter dik. Er is echter ook een nadeel aan de elektronische stabilisatie en dat is dat dit simpelweg een softwarematig algoritme is. Bij heftige bewegingen kan de opnameresolutie en -kwaliteit afnemen.

Apple zal de grootte van pixels ook aanpassen van 1,5 naar 1,75 micrometer. Grotere pixels kunnen meer licht opvangen waardoor de beeldkwaliteit beter wordt. Vooral bij weinig licht heeft de gebruiker hier profijt van, maar ook in normale omstandigheden worden kleuren en details beter vastgelegd.