Op het internet zijn twee afbeeldingen van de LG G3 verschenen. Het toestel vertoont gelijkenissen met de voorganger, maar is er desondanks ook wel goed van te onderscheiden.

De witte LG G3 op de afbeeldingen heeft afgeronde hoeken en de achterkant loopt glooiend toe. Op de achterkant zitten volumeknoppen en een sluimerknop, dit alles was ook al bij de LG G2 (review) het geval. Verder lijkt de rand naast het scherm weer wat dunner te zijn geworden. De rand boven en onder het scherm is afgaande op de foto’s ongeveer even groot gebleven.

Verschillen met de G2 zijn er voldoende. Zo lijkt de afwerking van de behuizing anders. De vormgeving van de cameralens en de knoppen op de achterzijde is ook anders. Naast de cameralens zitten twee relatief grote uitsparingen die doen denken aan dubbele flitsers. Het lijkt echter niet aannemelijk dat de G3 beschikt over vier flitsers.

De G3 wordt volgens geruchten uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 801-chipset, maar een Snapdragon 805 is niet geheel uitgesloten. Het scherm van 5,5 inch zou het hoogtepunt moeten zijn dankzij een QHD-resolutie, wat neerkomt op 1440 bij 2560 pixels. Verder is er 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en camera’s met een opnameresolutie van 13 en 2 megapixel.

De LG G3 wordt op 27 mei gepresenteerd.