1 min

Vanaf vandaag is Huawei’s nieuwe vlaggenschip te koop. Huawei benadrukt dat de Ascend P7 ten opzichte van zijn voorganger meer dan 650 verbeteringen heeft ondergaan. De adviesprijs van de Ascend P7 bedraagt 399 euro.

De Huawei Ascend P7 (review) is voorzien van een scherm van 5 inch dat 1080 bij 1920 pixels toont en bescherm wordt door een laag Gorilla Glass 3. De rekenkracht wordt geleverd door quad-core processor die tikt op 1,8 GHz en deel uitmaakt van de HiSilicon Kirin 910T-chipset uit Huawei’s eigen stal. De camera’s hebben resoluties van 13 en 8 megapixel, de accucapaciteit bedraagt 2500 mAh.

Verder voorziet Huawei in 16GB lokale opslagruimte en ondersteuning voor microSD-kaartjes. Het toestel ondersteunt de nodige 4G-frequenties en beschikt over Android 4.4 KitKat (review), momenteel de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Huawei legt over Android de eigen Emotion UI heen, waarvoor je verschillende thema’s kunt kiezen.

De Ascend P7 is in onze regio verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, met een adviesprijs van 399 euro. In Techzine’s prijsvergelijker vind je de smartphone nu al terug met prijzen rond de 350 euro. Ten opzichte van de aankondiging is de adviesprijs overigens ook al flink gezakt, die was namelijk vastgesteld op 449 euro.